Aanmelden

Voor wie is De Meerwaarde?

De Meerwaarde is een school voor vmbo- en PrO-leerlingen en leidt op naar werk, naar MBO en HBO. Wie graag met zijn handen werkt, kan hier volop aan de slag, wie voor de theoretische kant kiest, wordt meer dan voldoende gestimuleerd en jongeren die een combinatie van beiden willen vinden voldoende van hun gading. 

Niet voor niets heet de school ‘De Meerwaarde’. Wij willen leerlingen meer geven dan alleen maar de school om te leren. We proberen een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Respect voor elkaar is hierbij heel belangrijk. Dat respect komt mede voort uit het geloof waar wij voor staan, de wetenschap dat wij met al onze vragen terecht kunnen bij God en dat wij ons door hem gesteund weten.

De Meerwaarde zit ook in het geloof in elk talent. Jij mag bij ons jezelf zijn, je mag jezelf ontdekken in alles wat je kunt. Natuurlijk hebben wij structuren en programma’s, maar die zijn gericht op jou en je toekomst. Ook jij hebt talent, zelfs meer dan je denkt. Wij halen het graag naar boven en we lopen een stapje harder om het te ontdekken.

Hoe meld ik mijn kind aan op De Meerwaarde?

Wanneer je de beslissing hebt genomen om je aan te melden op De Meerwaarde, kun je dit aangeven bij de basisschool. Zij kunnen dan bij ons een aanmeldingsformulier opvragen. Wij versturen dit aanmeldingsformulier altijd via de basisschool, en niet direct naar de ouder(s)/verzorger(s). Zo houden we zicht op alle aanvragen en raken er geen aanmeldingen zoek.

Naast een aanmeldingsformulier ontvangt u ook een toestemmingsformulier voor de instaptoets van de basisschool. Deze instaptoets nemen wij af bij alle nieuwe leerlingen, en voor deelname aan deze toets moeten de ouder(s)/verzorger(s) toestemming geven.
Met de uitslag van deze instaptoets kijken wij of een leerling in aanmerking komt voor een LWOO- of PrO-beschikking. Hiermee kunnen we de extra ondersteuning geven die elke leerling nodig heeft. Dit staat los van het wel of niet toelaten van een leerling. Hiervoor gebruiken wij namelijk alleen de informatie die wij van de basisschool krijgen.

Klik hier voor meer informatie over aanmelding voor leerjaar 1